BEHIND

Behind the heart

lær kvinden bag Heart Songs bedre at kende

”For mig er det jeg laver et kald - og mit talent skal bruges til at gøre en forskel for andre.”

Min barndom var på mange måder hård. Jeg er nemlig vokset op med en mor, der var meget syg. Dét har også medført, at jeg, fra jeg var lille, har haft en evne til at se, fornemme og mærke andre mennesker ret hurtigt. En evne, som jeg bruger hver eneste dag som en del af mit arbejde med Heart Songs.

Musikken har været min tro følgesvend. Den har altid været med mig. Som 5årig sang jeg i kirkekor, og som 13årig sang jeg halvprofessionelt og gav koncerter rundt om i Danmark. Selvom musik og sang var en stor del af mit liv, så var jeg ikke dygtig til at læse noder, og det var på mange måder ikke teorien og nørderiet bag tonerne, der drev mig, men derimod, hvad lyden i sig selv kunne gøre ved dem, der lyttede med – det er det stadig den dag i dag. Jeg er derfor autodidakt sanger og har sunget hos nogen af de bedste både danske og internationale sangcoaches – fra Ian Adam til Anne Rosing-Schou såvel herhjemme som i udlandet.

”Jeg tror ikke på tilfældigheder,

men mener, at vi møder de mennesker,

som vi skal på vores vej.”

Mine forældre mente, at hvis jeg ikke ville synge opera eller videreuddanne mig på konservatoriet, så kunne jeg ikke leve af min sang, og derfor måtte jeg finde på noget andet. Herfra stammer min baggrund som advokatsekretær. Det kan godt lyde noget fjernt fra det, jeg laver i dag i Heart Songs, men jeg ville ikke have været min erhvervsmæssige erfaring og kompetencer foruden.

Med +2000 interviews med mennesker bag mig, fra min tid som personalekonsulent, er jeg vant til at tale med andre i øjenhøjde. Og jeg er i stand til at sætte mig i andre menneskers sted. I dit sted. At læse andre mennesker – både det de siger med deres ord, og det de ikke siger – fordi jeg kan mærke dem. I dag synger jeg til menneskerne. Til dig, der lytter med.

Startskuddet til Heart Songs

da det hele gav mening og forenede sig

Jeg er uddannet sangterapeut (musikolog). Musikologi handler om, hvordan sang har en energi, der påvirker krop, sind og sjæl. Og her var der virkelig noget, der vækkede genklang i mig, og jeg begyndte at arbejde mere individuelt med mennesker, bl.a. folk fra erhvervslivet, der skulle performe. Jeg lærte dem at finde roen og groundingen i dem selv ved at grave ned i en sangers værktøjskasse. De lærte at trække vejret rigtigt og at opvarme stemmen ved at nynne og synge. Når du bruger din stemme til at skabe lyd, så kommer du nemlig ud af hovedet og ned i kroppen, og dét frisætter en hel masse af de gode hormoner, som forebygger stress, uro, tankermylder mv.

Jeg ville vide endnu mere om stress, og derfor videreuddannede jeg mig efterfølgende til stresscoach. Jeg vidste ret hurtigt, at jeg ville bruge mine kompetencer præventivt og forebyggende – og altså ikke først, når folk var gået ned med flaget. På det tidspunkt begyndte jeg at bruge min stemme til lydhealing – og så skete der virkelig noget hos dem, der lyttede; Klarhed, indre fred, ro og et langt større overskud. Pludselig kunne fortravlede karrieremennesker og erhvervsfolk igen se klart og fokusere på opgaverne.

Mødet med de tyske syngesygehuse

og erkendelsen af, at jeg ikke står alene med min mission

Jeg kom i kontakt med en journalist, som fortalte mig, at der i Tyskland er offentlige syngesygehuse. Det pirrede min nysgerrighed, og jeg rejste med det samme til Köln Syngesygehus for at være ”føl” på hospitalsgangene sammen med den tyske chefsyngeterapeut. Det blev hurtigt tydeligt for mig, at den metode, som jeg selv beskæftigede mig med i Danmark, er meget lig den, de bruger i Tyskland, hvor sang og lydhealing er en anerkendt terapi- og behandlingsform - der findes sågar uddannelser hertil.

Herhjemme er vi endnu ikke på niveau med Tyskland ift. at anerkende sang og lydhealing som terapiform. Mit mål er at bidrage til, at vi når derhen – på lige fod med tyskerne. Udenlandske studier – og min egen erfaring – taler sit enslydende og tydelige sprog; Heart Songs skaber ro og bidrager til, at vi bevæger os væk fra hovedet og ind i kroppen. Det mindsker stressrelaterede hormoner og frisætter endorfinerne og oxytocin – både når vi lytter, og når vi selv nynner med. Det hjælper både til at forebygge stress og til en bedre helingsproces. Derfor er jeg så passioneret omkring, det jeg gør i Heart Songs.

Modtag nyheder fra mig

lad mine Heart Letters tikke ind i din indbakke

Når jeg tikker ind i din indbakke, gør jeg dig opmærksom på at huske at komme ud af hovedet og ned i kroppen. Jeg giver dig tips til simple øvelser og teknikker, så du kan hele dig selv indefra med lydbad, højfrekvent vibration og hjertesang. Du vil også modtage indspilninger og videoer med hjertesang, så du kan skabe et åndehul, der er dit i en ellers travl hverdag.

Hvad er hjertesang?

det er som at blive badet i en kærlig lydmeditation

Hjertesang er et begreb, som jeg selv har opfundet. Men som koncept er det ikke nyt. Vores forfædre har brugt det, og vi bruger det også stadig selv ubevidst. Forestil dig, at en mor nynner blidt til sit barn. Lyden er beroligende og intensionen om at skabe ro, fred og nærvær er ladet med omsorg. Det er dét, som hjertesang er; En mulighed for at skabe en helende effekt og en omsorg for andre mennesker via sang.

Hjertesang rammer os alle

sådan siger nogen af dem, der har lyttet og oplevet

Udtalelser

”Jeg har haft den store glæde at opleve Heart Songs by Anne. Det er vildt spændende at høre en så smukt syngende lydhealer fra en anden tradition end min egen. Anne spiller de smukkeste instrumenter og klange og hendes utrolig, smukke stemme, formår med sine mørke klange at forplante sig til rodchakraet, ligesom hendes kompositioner og lyse fine toner bevæger hjertet. Det er en magisk, kreativ, guidet, meditativ form, og man bliver holdt trygt i rummet. Man mærker tydeligt Annes store erfaring og kompetente facilitering. Det er englemusik!

Karmel Perran

Lydhealer, terapeut og indehaver
Divine Sound Journeys

Udtalelser

”Anne er en yderst kompetent sangterapeut og formidler. Tilbagemeldingerne var så positive og livsbekræftende, at vi allerede nu har engageret Anne til igen af afholde kurser for Tidslernes medlemmer.”

Mia Kamla Bluhm

Kursusleder Patientforeningen Tidslerne

Lad mig også bevæge dit hjerte.

Skal vores hjerter følges ad?

følg Heart Songs på Instagram

Lad Heart Songs tikke ind i din indbakke

Du vil høre fra mig en gang eller to om måneden, eller når jeg har noget på hjertet. Du får tips og gode råd til hvordan du trækker vejret rigtigt og kommer i gang med at lydheale dig selv.

Lad Heart Songs tikke ind i din indbakke

Du vil høre fra mig en gang eller to om måneden, eller når jeg har noget på hjertet. Du får tips og gode råd til hvordan du trækker vejret rigtigt og kommer i gang med at lydheale dig selv.